Zupa z pieczonych warzyw

DSC_7014Składniki / Zutaten:

▪ 3 duże papryki/ 3 große Paprika
▪ 2 marchewki/ 2 Karotten
▪ 2 korzenie pietruszki/ 2 Petersilienwurzeln
▪ połowa pora/ 1/2 Lauch
▪ połowa cebuli/ 1/2 Zwiebel
▪ połowa główki czosnku, 1/2 Knoblauchzehe
▪ oliwa, Olivenöl
▪ krojone pomidory w puszce, 1 Dose passierte Tomaten
▪ 2 pomidory malinowe, 2 Tomaten
▪ przyprawy: zioła prowansalskie, sól, papryka mielona słodka,

Gewürze: Kräuter der Provence, Salz, süße Paprika

 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Warzywa obieram, nacieram oliwą i wykładam na papier do pieczenia. Piekę około 45 minut w 180 stopniach, aż skórka papryki lekko zbrązowieje.
2. Paprykę obieram ze skórki, czosnek wyjmuje z łupin, kroję warzywa na kawałki, dodaje krojone pomidory, dolewam trochę wody lub wcześniej przygotowanego bulionu z warzyw, dodaje przyprawy.
3. Miksuje na gładki krem. Można posypać serem feta i słonecznikiem.

Smacznego!

Komentarze 0 odpowiedzi

Twoje informacje