Pikantny krem z pomidorów

Składniki / Zutaten:
▪ 2 opakowania pomidorów z puszki dobrej jakości/ 2 Dosen Tomaten
▪ 1 l wody/ 1l Wasser
▪ 1 papryczka chilli/ 1 Chilischote
▪ połowa cebuli/ 1/2 Zwiebel
▪ 2 ząbki czosnku/2 Knoblauchzehe
▪ 1 kostka rosołowa domowej roboty/ 1 hausgemachter Brühwürfel
▪ 100g śmietany/ 100 g Sahne
▪ łyżka oregano/ 1 EL Oregano
▪ 1/2 łyżki bazyli/ 1/2 EL Basilikum
Przyprawy: sól, pieprz, świeża bazylia i pietruszka / Gewürze: Salz, Pfeffer,
frische Petersilie und Basilikum

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1.Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie. Dodać pomidory, papryczkę chilli, wszystko razem wymieszać i podpiec.
2. Do warzyw dodać wodę, kostkę rosołową, gotować ok.20 minut. Zblendować zupę z dodatkiem śmietany. (Śmietana może być słodka lub kwaśna, w zależności od tego, jaki lubimy smak). Dodać sól i pieprz do smaku, można też dodać 1 łyżkę syropu klonowego lub 1/2 łyżeczki cukru.
3. Dla urozmaicenia zupę podawać z kulkami sera mozzarella, udekorowaną świeżą pietruszką i oregano.

Smacznego!!!

Komentarze 0 odpowiedzi

Twoje informacje