Zupa kebab

zupa kebab2

SKŁADNIKI / ZUTATEN:

  • 1 kg  mięsa / 1 kg  Fleisch
  • 2 ząbki czosnku / 2 Knoblauchzehen
  • 5 łyżek oleju / 5 Löffel Öl
  • 1 łyżka przyprawy gyros / 1 Löffel Gyrosgewürz
  • 200 ml kremówki / 200 ml Sahne 30 %
  • 100 g serka topionego / 100 g Schmelzkäse
  • 2 cebule / 2 Zwiebeln
  • 4 papryki / 4 Paprika
  • 1 łyżka masła / 1 Löffel Butter
  • 1 zupa cebulowa / 1 Zwiebelsuppe
  • 8 łyżek sosu cygańskiego / 8 Loffel Zigeunersauce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso pokroić w paseczki. Czosnek posiekać i wymieszać z olejem i przyprawą do gyrosa; dodać do mięsa. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Mięso smażyć na oleju do miękkości, ostudzić i dodać kremówkę.

Cebulę zeszklić z papryką. Dodać 1/4 l wody i zupę cebulową z torebki. Następnie dodać sos cygański, serek topiony i tymianek. Gotować 10 min.

Dodać mięso do sosu i zagotować. Na koniec przyprawić.

Komentarze 0 odpowiedzi

Twoje informacje