Zupa jarzynowa

20170103_173515

SKŁADNIKI / ZUTATEN:

  • 2 l bulionu / 2l Brühe
  • marchew, por, seler, pietruszka / Karotte, Pore, Sellerie, Petersilienwurzel
  • 2 ziemniaki / 2 Kartoffeln
  • 3 kiełbaski / 3 Würstchens
  • sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie / Salz, Pfeffer, Lorbeerblatt, Piment
  • 18% śmietanka / 18 % Sahne

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Marchew, seler, por i pietruszkę kroimy w kostkę, następnie wrzucamy do gotującego się bulionu. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy ok. 15 minut, następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodać kiełbaskę pokrojoną w kostkę. Wszystko gotujemy jeszcze ok 20 minut pod przykryciem.

Dodajemy przyprawy i zioła. Chwilkę gotujemy. Doprawiamy śmietaną.

Komentarze 0 odpowiedzi

Twoje informacje