Zupa chińska

20170421_171643

SKŁADNIKI / ZUTATEN:

  • warzywa chińskie  / Chinesische Gemüse
  • 2 piersi z kurczaka / 2 Hähnchenbrust
  • ketchup / Ketchup
  • śmietana / Sahne
  • papryka ostra / Paprika scharf
  • sól, pieprz / Salz, Pfeffer
  • kostka rosołowa / Brühwürfel
  • 2 łyżki mąki / 2 Löffel Weizenmehl

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pierś z kurczaka włożyć do wysokiego garnka i zalać wodą. Następnie dodać kostkę bulionową i gotować do momentu jak mięso będzie miękkie. Po tym czasie mięso wyjąć i pokroić w kostkę. Do wywaru z ugotowanego kurczaka wrzucamy mrożone warzywa, gotujemy 15 min. Dodajemy ketchup, kostki kurczaka i doprawiamy do smaku.Mąkę połączyć z wodą i dokładnie wymieszać, dodać do zupy, aby ją zagęścić.  Zupę podajemy ze świeżą bułeczką. Smacznego!

Komentarze 0 odpowiedzi

Twoje informacje