Ziemniaki z warzywami po meksykańsku


Składniki/Zutaten
-6 średnich ziemniaków / 6 mittlel große Kartoffeln
 -1 czerwona cebula/ 1 rote Zwiebel
 -1 duży pomidor / 1 große Tomate
 – czerwona fasolka z puszki / 1 Dose rote Bohnen
-po jednej papryce czerwonej, żółtej i zielonej / 1 roter, gelber , grüner Paprika
 -sól / Salz
-pieprz / Pfeffer
-ostra papryka do smaku/ scharfe Paprika zum Abschmecken
 -ząbek czosnku / 1 Knoblauchzehe
-30 dkg grubej,pikantnej-ulubionej kiełbasy/ 300 g geschnittene würzige, trockene Wurst

Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki ugotować w całości. Można podpiec jak kto woli:)
2.Kiełbasę pokroić w kostki i odsmażyć na patelni.
3.Do smażącej się kiełbasy dodać wszystkie papryki drobno pokrojone.
4.Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do papryki z kiełbasą. Dusić razem aż całość się razem zapiecze.
5.Dodać fasolkę. Dusić wszystko aż dokładnie się połączy.
5.Doprawić całość solą i pieprzem oraz ostrą papryką wg uznania.
6.Ziemniaki zalać powstałym sosem z kiełbasy i warzyw.
Smacznego!!!

Komentarze 0 odpowiedzi

Twoje informacje