Sałatka z tuńczyka

na bloga

SKŁADNIKI / ZUTATEN:

  • puszka tuńczyka / ein Dose Thunfisch
  • 2 ogórki konserwowe / 2 Gewürzgurken
  • 2 jajka / 2 Eier
  • 10 dag żółtego sera / 10 dag Käse
  • łyżka majonezu / ein Löffel Mayonnaise
  • sól, pieprz / Salz, Pfeffer

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo, następnie pokroić w drobną kostkę. Ogórki konserwowe również pokroić w kostkę. Tuńczyka przełożyć do szklanego naczynia, rozdrobnić widelcem. Dodać posiekane jajka, ogórki oraz starty żółty ser. Wszystkie składniki połączyć ze sobą łyżką majonezu; doprawić do smaku.
Podawać z pieczywem.

Komentarze 1 odpowiedzi

Twoje informacje

  1. Uwielbiam takie sałatki i pasty na kanapki. Są miłą odmianą na codzienne posiłki .