Sałatka z kiełkami fasoli Mung

img-20161010-wa0000

SKŁADNIKI / ZUTATEN:

  • 1 słoik kiełków fasoli Mung / ein Glas Mungobohnen-keimlinge
  • 1 słoik pieczarek / 1 Glas Pilzen
  • 1 Glas seleru / 1 Glas Sellerie
  • 15 dag szynka /15 dag Schinken
  • majonez / Mayonnase
  • 5 jajek / 5 Eier
  • szczypiorek / Schnittlauch

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Szynkę pokroić w cieniutkie słupki. Kiełki, pieczarki oraz seler odcedzić na sitku. Jajka ugotować na twardo, nastęnie przeciąć na połówki. Sałatkę układać warstwami :
kiełki -> pieczarki -> seler – > szynka -> majonez .
Na wierzchu ułożyć połówki jajka jedno obok drugiego. Szczypiorek pokroić drobno i posypać na wierzchu. Podawać z pieczywem.

Komentarze 4 odpowiedzi

Twoje informacje

  1. Nie przepadam za sałatkami, ta natomiast bardzo mi zasmakowała. Polecam.

  2. A gdzie można kupić te kiełki?

    • Witam Pani Wioletto,
      Ja zakupiłam w delikatesach.

  3. Fajnie się prezentuje. Idealna na wszelkie uroczystości rodzinne. Ładny wygląd i super smak.