Sałatka z filetów rybnych

sałatka

SKŁADNIKI / ZUTATEN:

1. Zalewa:

  • 500 g filetów rybnych w kostce / 500 g Fischfilet
  • 1 litr wody / 1L Wasser
  • 2,5 łyżki wegety / 2,5 Löffel Vegeta
  • 1,5 łyżki ocet /1,5 Loffel Essig
  • ziele angielskie / Piment
  • 1 liść laurowy/ Lorbeerblatt

2. Sos:

  • 3 łyżki majonezu / 3 Löffel Mayonnaise
  • 1 łyżka przecieru / 1 Teelöffel Tomatenmarkt
  • 1 łyżeczka musztardy / 1 Teelöffel Senf
  • 200 ml oleju / 200 ml Öl
  • sól, pieprz / Salz Pfeffer

3. Dodatkowo:

  • papyka konserwowa / Dosenpaprika
  • ogórki konserwowe / eingelegte Gurken
  • 1 duża cebula / eine große Zwiebel

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Filety gotować w zalewnie ok 15 min. Odstawić na noc do lodówki.

SOS: Majonez, przecier i musztardę wymieszać mikserem, dodawać stopniowo olej. Na koniec sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB PRZEŁOŻENIA:  filety pokruszyć -> ogórek w kostkę -> papryka w kostkę -> cebula w kostkę -> sos  -> filety pokruszyć … ( i tak na przemian)

Komentarze 0 odpowiedzi

Twoje informacje