Ryba na parze z warzywami i kaszą bulgur

  Składniki/Zutaten
-500 gramów fileta z mintaja/ 500 Alaska-Seelachsfilet
 -sól/ Salz
 -pieprz (najlepiej świeżo mielony)/ Pfeffer
 -suszona bazylia/ getrocknetes Basilikum
 -suszony tymianek/ getrockneten Thymian
 -suszone oregano/ getrocknetes Oregano
 -sok z połowy cytryny/ Zitronensaft aus einer halben Zitrone
 -4 łyżki masła/ 4 EL Butter
 -łyżka posiekanego koperku/ 1 TL gehacktem Dill
 -kasza bulgur/ Bulgur
-warzywa/ Gemüse


Sposób przygotowania:
1.Umyj dokładnie filety.
2.Rybę osusz papierowym ręcznikiem.
3.Pokrój filety na mniejsze kawałki.
4.Rybę natrzyj z każdej strony sokiem z cytryny.
5.Filet popierz i posól.
6.Dodaj zioła bazylię, tymianek i oregano.
7.Włóż filet do parowaru.
8.Ryba powinna się parować około 15 minut.
9. Wyjmij rybę z parowaru.
10.Ułóż na filecie kawałki masła.
11. Posyp rybę świeżym koperkiem.
12. Na drugą warstę w parowarze dodaj bukiet warzyw.
13.W osobnym garnku ugotuj kaszę zgodnie ze sposobem przygotowania na opakowaniu.



Smacznego 🙂

Komentarze 0 odpowiedzi

Twoje informacje