Roladki z masełkiem

DSC_0409

SKŁADNIKI / ZUTATEN:

  • 500 g piersi w kurczaka / 500 g Hahnchenbrust
  • 4 plasterki sera / 4Scheiben Käse
  • 2 ząbki czosnku / 2 Knoblauchzehen
  • 50 g masła / 50 g Butter
  • 4 plastry szynki / 4Scheiben Schinken
  • bułka tarta / Sammelbrot
  • jajko / Ei
  • sól, pieprz / Salz, Pfeffer
  • olej / Öl

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pierś z kurczaka przekroić na plastry grubości ok 1,5 cm i delikatnie rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem z każdej strony. Roladki zawijać w następujący sposób: mięso, szynka, ser, masło.

Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym ogniu na złocisty kolor.

Komentarze 0 odpowiedzi

Twoje informacje