Domowe lody kokosowe z malinami

Składniki/Zutaten
1 paczka wiórków kokosowych/
1 szklanka zagęszczonego mleka słodzonego/
400g śmietanki 36%
Kilka malin, najlepiej z własnego ogrodu/

Sposób przygotowania:
1. Mleczko i śmietankę wlać do wysokiego naczynia.
2. Mieszać oba składniki przez chwilę na bardzo wolnych obrotach mikserem do ubijania śmietany.
3. Na końcu mieszania dodać wiórki kokosowe.
4. Wymieszaną masę wstawić do lodówki na 30 minut.
5. Schłodzony krem miksować maksymalnie 5 minut, aby nie ubił się na masło, ale był lekki jak pianka.
6. Przelać masę do pojemnika – najlepiej szklanego, niskiego naczynia żaroodpornego.
7. Po 5 godzinach mrożenia w zamrażalniku już gotowe lody domowe!

Przed podaniem wystawić na chwilę w temperaturze pokojowej, bo będzie trudno je wydobyć:)

Podawać z malinami – najlepiej z własnego ogrodu i smacznego!.


Komentarze 0 odpowiedzi

Twoje informacje